Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://hdl.handle.net/11452/30411
Başlık: Erdinç Çelikkol'un hayatı, şahsiyeti, sanatı ve Türk din mûsikîsine katkıları
Diğer Başlıklar: Erdinç Çelikkol's life, personality, art and his contributions to Turkish religions music
Yazarlar: Kanık, Muhammet Zinnur
Bayrak, Ali
Bursa Uludağ Üniversitesi/Sosyal Bilimler Enstitüsü/İslam Tarihi ve Sanatları Anabilim Dalı/Türk Din Musikisi Bilim Dalı.
0000-0002-1550-6878
Anahtar kelimeler: Erdinç Çelikkol
Türk mûsikîsi
Dinî mûsikî
Şef
Bestekâr
Turkish music
Religious music
Chef
Composer
Yayın Tarihi: 19-Ağu-2022
Yayıncı: Bursa Uludağ Üniversitesi
Atıf: Bayrak, A. (2022). Erdinç Çelikkol'un hayatı, şahsiyeti, sanatı ve Türk din mûsikîsine katkıları. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
Özet: Bursa'da Türk mûsikîsi denilince ilk akla gelen kişilerden biri Erdinç Çelikkol'dur. O, sanatı, şefliği ve bestekârlığı ile Türk mûsikîsine hizmet etmiştir. Yetiştirdiği öğrenciler, kaleme aldığı eserleriyle hâlâ hizmet etmeye devam etmektedir. Farklı formlarda eserleri bulunmakla birlikte dinî mûsikî eserleri lâ dinî mûsikî eserleri kadar değer görmemiştir. Erdinç Çelikkol'un hayatı, şahsiyeti, sanatı ve dinî mûsikî bestelerini içeren bu çalışmamız giriş ve üç bölümden oluşmaktadır. Ekler kısmında dinî mûsikî eserlerine ve çeşitli fotoğraflarına yer verilmiştir. Bu çalışma ile Erdinç Çelikkol'u en doğru şekilde ve bütüncül olarak tanımayı; sanata olan bakış açısını ve ilahi formundaki bestelerini ortaya çıkarmayı hedeflemiş olduk. Sanatçının toplamda 411, TRT repertuarında 345 tane bestesi olması bestekârlıktaki maharetini ortaya koymuş fakat besteleri ve bestekârlığı hak ettiği değerin çok altında kalmıştır.
Erdinç Çelikkol is one of the first people to come to mind when Turkish music is mentioned in Bursa. He served Turkish Music with his art, conducting and composition. The students he trained still continue to serve with the works he wrote. Although there are works in different forms, Religious Music works have not been valued as much as religious music works. This study, which includes Erdinç Çelikkol's life, personality, art and religious music compositions, consists of an introduction and three parts. In the appendices, his religious music works and various photographs are included. With this study, to get to know Erdinç Çelikkol in the most accurate and holistic way; We aimed to reveal his perspective on art and his compositions in the form of hymns. The fact that the artist has 411 compositions in total and 345 compositions in the TRT repertoire demonstrates his composing skills, but his compositions and composition are far below the value they deserve.
URI: http://hdl.handle.net/11452/30411
Koleksiyonlarda Görünür:Sosyal Bilimler Yüksek Lisans Tezleri / Master Degree

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
Ali_Bayrak.pdf10.34 MBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


Bu öğe kapsamında lisanslı Creative Commons License Creative Commons