Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://hdl.handle.net/11452/18096
Başlık: Fermente et ürünlerinde kullanılan starter kültürler ve başlıca fonksiyonları
Yazarlar: Uludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi/Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı.
Anar, Şahsene
Anahtar kelimeler: Fermente et ürünleri
Starter
Fonksiyonlar
Üretim
Mikrobiyal
Yayın Tarihi: 1997
Yayıncı: Uludağ Üniversitesi
Atıf: Anar, Ş. (1997). ''Fermente et ürünlerinde kullanılan starter kültürler ve başlıca fonksiyonları''. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 16(1-2-3), 155-164.
Özet: Üretimlerinde mikrobiyal bir olgunlaşma dönemine gereksinim olan gıdaların mümkün olduğunca kısa sürede yapı, koku, lezzet, renk, görünüş açısından üstün düzeyde gelişimi ve daima aynı standardı koruması amacıyla starter kültürlerden yararlanılmaktadır. Starter kültürler bakteri, küf ve mantarların saf veya karışık olarak hazırlanması ile elde edilen kullanıldıkları ürünlerde kendi metabolizma ürünleri vasıtasıyla görünüş, arama ve kıvamda olumlu değişikliklere neden olan ve aynı zamanda konserve edici etkiye de sahip olan canlı mikroorganizmalardır. Starter kültürler cins ve türleri belli mikroorganizmalar olup, patojen ve toksit etkileri olmadığı uzun süren testlerle belirlenmiş ve doğrulanmış.
URI: http://hdl.handle.net/11452/18096
ISSN: 1301-3173
Koleksiyonlarda Görünür:1997 Cilt 16 Sayı 1-2-3

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
16_1_18.pdf2.22 MBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


Bu öğe kapsamında lisanslı Creative Commons License Creative Commons