Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11452/18096
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.date.accessioned | 2021-03-23T06:38:36Z | - |
dc.date.available | 2021-03-23T06:38:36Z | - |
dc.date.issued | 1997 | - |
dc.identifier.citation | Anar, Ş. (1997). ''Fermente et ürünlerinde kullanılan starter kültürler ve başlıca fonksiyonları''. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 16(1-2-3), 155-164. | tr_TR |
dc.identifier.issn | 1301-3173 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11452/18096 | - |
dc.description.abstract | Üretimlerinde mikrobiyal bir olgunlaşma dönemine gereksinim olan gıdaların mümkün olduğunca kısa sürede yapı, koku, lezzet, renk, görünüş açısından üstün düzeyde gelişimi ve daima aynı standardı koruması amacıyla starter kültürlerden yararlanılmaktadır. Starter kültürler bakteri, küf ve mantarların saf veya karışık olarak hazırlanması ile elde edilen kullanıldıkları ürünlerde kendi metabolizma ürünleri vasıtasıyla görünüş, arama ve kıvamda olumlu değişikliklere neden olan ve aynı zamanda konserve edici etkiye de sahip olan canlı mikroorganizmalardır. Starter kültürler cins ve türleri belli mikroorganizmalar olup, patojen ve toksit etkileri olmadığı uzun süren testlerle belirlenmiş ve doğrulanmış. | tr_TR |
dc.language.iso | tr | tr_TR |
dc.publisher | Uludağ Üniversitesi | tr_TR |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.rights | Atıf 4.0 Uluslararası | tr_TR |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | * |
dc.subject | Fermente et ürünleri | tr_TR |
dc.subject | Starter | tr_TR |
dc.subject | Fonksiyonlar | tr_TR |
dc.subject | Üretim | tr_TR |
dc.subject | Mikrobiyal | tr_TR |
dc.title | Fermente et ürünlerinde kullanılan starter kültürler ve başlıca fonksiyonları | tr_TR |
dc.type | Article | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Uluslararası Hakemli Dergi | tr_TR |
dc.contributor.department | Uludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi/Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı. | tr_TR |
dc.identifier.startpage | 155 | tr_TR |
dc.identifier.endpage | 164 | tr_TR |
dc.identifier.volume | 16 | tr_TR |
dc.identifier.issue | 1-2-3 | tr_TR |
dc.relation.journal | Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi / The Journal of the Faculty of Veterinary Medicine University of Uludağ | tr_TR |
dc.contributor.buuauthor | Anar, Şahsene | - |
Appears in Collections: | 1997 Cilt 16 Sayı 1-2-3 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
16_1_18.pdf | 2.22 MB | Adobe PDF | View/Open |
This item is licensed under a Creative Commons License