Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://hdl.handle.net/11452/17253
Başlık: İlköğretim öğretmenlerinin sekiz yıllık eğitime ilişkin beklenti, sorun ve önerileri
Diğer Başlıklar: The expectations problems and proposals of primary school teachers about eight years of obligatory education
Yazarlar: Uludağ Üniversitesi/Eğitim Fakültesi.
Bilgin, Asude
Oksal, Aynur
Anahtar kelimeler: Temel eğitim
Öğretmen
Eğitim programları
Primary education
Curriculum
Teacher
Yayın Tarihi: 1999
Yayıncı: Uludağ Üniversitesi
Atıf: Bilgin, A. ve Oksal, A. (1999). ''İlköğretim öğretmenlerinin sekiz yıllık eğitime ilişkin beklenti, sorun ve önerileri''. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 12(1), 79-84.
Özet: Bu çalışma ilköğretim öğretmenlerinin sekiz yıllık zorunlu eğitime ilişkin beklenti, sorun ve önerilerini anlamak ve bunların sekiz yıllık eğitimin temel ilkeleriyle örtüşen ve ayrışan noktalarını saptamak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bu amaçla Bursa ilinden 150 ilköğretim öğretmenine kağıt-kalem yöntemiyle beklenti, sorun ve önerileri soru/muştur. Sonuçlar pek çok noktadan temel ilkelerle beklenti, sorun ve önerilerin kesiştiğini ancak öğretmenlerin özellikle üzerinde durduğu bir konuya dikkat çekilmesi gereğini ortaya koymuştur: Müfredat programının yoğunluğunun azaltılması.
This study intended to investigate the expectations, problems and proposals of primary education teachers related to the eight years of obligatory education and to compare these with the basic principles of the primary education by eight years. By means of paper and pencil, 150 primary school teachers of Bursa were asked about their expectations, problems and proposals. Results showed that they coincide with the basic prlncipals of primary education, but the teachers stressed to the need of lightening the intensive curriculum.
URI: http://hdl.handle.net/11452/17253
ISSN: 2667-6788
Koleksiyonlarda Görünür:1999 Cilt 12 Sayı 1

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
12_1_9.pdf1.15 MBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


Bu öğe kapsamında lisanslı Creative Commons License Creative Commons