Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız:
http://hdl.handle.net/11452/16492
Başlık: | Pektinin bazı özelliklerinin belirlenmesi üzerinde bir araştırma |
Diğer Başlıklar: | A research on the determination of some properties of pectin |
Yazarlar: | Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü. Çopur, Ömür Utku Dönmez, Gülçin |
Anahtar kelimeler: | Pektin Pectin |
Yayın Tarihi: | 1992 |
Yayıncı: | Uludağ Üniversitesi |
Atıf: | Çopur, Ö. U. ve Dönmez, G. (1992). "Pektinin bazı özelliklerinin belirlenmesi üzerinde bir araştırma". Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 9(1), 173-181. |
Özet: | Bu çalışmada, gıda sanayiinde kullanımı giderek artan ve ürünün kalitesini önemli ölçüde etkileyen pektinin bazı fiziksel, kimyasal ve teknolojik özellikleri saptanmış ve böylece kullanılan pektinin özelliklerini tam olarak bilmemekten kaynaklanan kalite kayıplarının önlenmesi amaçlanmıştır. Sonuç olarak, analizi yapılan pektinlerin özellikleri arasında önemli farklar olduğu saptanmış ve elde edilen bu bulgular tartışılmıştır. In this study, some physical, chemical and technological properties of pectin which is increasingly being used in food industry and which effects the quality of product considerably were determined thus it was aimed to minimize the quality loses due to the unawareness of the characteristics of the pectin used. As a result, significant differences were determined between the properties of analyzed pectins and results obtained were discused. |
URI: | http://hdl.handle.net/11452/16492 |
ISSN: | 2651-4044 |
Koleksiyonlarda Görünür: | 1992 Cilt 9 Sayı 1 |
Bu öğenin dosyaları:
Dosya | Açıklama | Boyut | Biçim | |
---|---|---|---|---|
9_1_18.pdf | 1.58 MB | Adobe PDF | Göster/Aç |
Bu öğe kapsamında lisanslı Creative Commons License