Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11452/16492
Title: | Pektinin bazı özelliklerinin belirlenmesi üzerinde bir araştırma |
Other Titles: | A research on the determination of some properties of pectin |
Authors: | Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü. Çopur, Ömür Utku Dönmez, Gülçin |
Keywords: | Pektin Pectin |
Issue Date: | 1992 |
Publisher: | Uludağ Üniversitesi |
Citation: | Çopur, Ö. U. ve Dönmez, G. (1992). "Pektinin bazı özelliklerinin belirlenmesi üzerinde bir araştırma". Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 9(1), 173-181. |
Abstract: | Bu çalışmada, gıda sanayiinde kullanımı giderek artan ve ürünün kalitesini önemli ölçüde etkileyen pektinin bazı fiziksel, kimyasal ve teknolojik özellikleri saptanmış ve böylece kullanılan pektinin özelliklerini tam olarak bilmemekten kaynaklanan kalite kayıplarının önlenmesi amaçlanmıştır. Sonuç olarak, analizi yapılan pektinlerin özellikleri arasında önemli farklar olduğu saptanmış ve elde edilen bu bulgular tartışılmıştır. In this study, some physical, chemical and technological properties of pectin which is increasingly being used in food industry and which effects the quality of product considerably were determined thus it was aimed to minimize the quality loses due to the unawareness of the characteristics of the pectin used. As a result, significant differences were determined between the properties of analyzed pectins and results obtained were discused. |
URI: | http://hdl.handle.net/11452/16492 |
ISSN: | 2651-4044 |
Appears in Collections: | 1992 Cilt 9 Sayı 1 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
9_1_18.pdf | 1.58 MB | Adobe PDF | View/Open |
This item is licensed under a Creative Commons License