Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11452/16492
Title: Pektinin bazı özelliklerinin belirlenmesi üzerinde bir araştırma
Other Titles: A research on the determination of some properties of pectin
Authors: Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü.
Çopur, Ömür Utku
Dönmez, Gülçin
Keywords: Pektin
Pectin
Issue Date: 1992
Publisher: Uludağ Üniversitesi
Citation: Çopur, Ö. U. ve Dönmez, G. (1992). "Pektinin bazı özelliklerinin belirlenmesi üzerinde bir araştırma". Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 9(1), 173-181.
Abstract: Bu çalışmada, gıda sanayiinde kullanımı giderek artan ve ürünün kalitesini önemli ölçüde etkileyen pektinin bazı fiziksel, kimyasal ve teknolojik özellikleri saptanmış ve böylece kullanılan pektinin özelliklerini tam olarak bilmemekten kaynaklanan kalite kayıplarının önlenmesi amaçlanmıştır. Sonuç olarak, analizi yapılan pektinlerin özellikleri arasında önemli farklar olduğu saptanmış ve elde edilen bu bulgular tartışılmıştır.
In this study, some physical, chemical and technological properties of pectin which is increasingly being used in food industry and which effects the quality of product considerably were determined thus it was aimed to minimize the quality loses due to the unawareness of the characteristics of the pectin used. As a result, significant differences were determined between the properties of analyzed pectins and results obtained were discused.
URI: http://hdl.handle.net/11452/16492
ISSN: 2651-4044
Appears in Collections:1992 Cilt 9 Sayı 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
9_1_18.pdf1.58 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons