Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://hdl.handle.net/11452/6986
Başlık: Hz. Peygamber'in Mekke müşrikleri dışındaki Arap kabileleri ile münasebetleri (Medine Dönemi)
Diğer Başlıklar: The relationships of Prophet with Arap tribes except for Quraysh (Medina Period)
Yazarlar: Apak, Adem
Grabus, Merzuk
Uludağ Üniversitesi/Sosyal Bilimler Enstitüsü/İslam Tarihi ve Sanatları Anabilim Dalı/İslam Tarihi Bilim Dalı.
Anahtar kelimeler: Müzeyne
Gıfâr
Huzâa
Hevâzin
Kudâa
Ezd
Tayy
Cüzâm
Muzayna
Gifâr
Havâzin
Azd
Juzâm
Yayın Tarihi: 26-Tem-2011
Yayıncı: Uludağ Üniversitesi
Atıf: Grabus, M. (2011). Hz. Peygamber'in Mekke müşrikleri dışındaki Arap kabileleri ile münasebetleri (Medine Dönemi). Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
Özet: Çalışmada Hz. Peygamber’in Müzeyne, Cüheyne, Damra, Müdlic, Gıfâr, Hevâzin, Huzâa, Süleym, Gatafân, Esed, Kudâa, Tayy, Ezd ve Cüzâm kabileleriyle olan dinî, siyasî ve içtimaî ilişkileri incelenmiştir. Giriş kısmında kabile sistemi ve İslâm öncesi dönem Arap sosyal ve siyasî hayatı hakkında temel bilgiler verilmiştir. Birinci bölümde kabilelerin menşeği ve cahiliye dönemindeki soy ve konumları ele alınmıştır. İkinci bölümde ise Hz. Peygamber’in yukarıda saydığımız Mekke müşrikleri haricindeki Arap toplumları olan kabilelerle ilişkilerine yer verilmiştir.
This study is an analysis of the religious, political and social relationships between Prophet Muhammad and tribes such as Muzayna, Juhayna, Damra, Mudlij, Gifâr, Havâzin, Huzâa, Sulaym, Gatafân, Asad, Kudâa, Tayy, Azd ve Juzâm. In the introduction is given basic information about tribe system and Arabs’ socio-political life during pre-Islamic era. In the first part are analyzed the origin of tribes, their genealogy and locations. While in the second part are placed the relationships between Prophet Muhammad and tribes of Arab society that we mentioned above, excluding mushriks of Maccah.
URI: http://hdl.handle.net/11452/6986
Koleksiyonlarda Görünür:Sosyal Bilimler Yüksek Lisans Tezleri / Master Degree

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
294808.pdf949.56 kBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


Bu öğe kapsamında lisanslı Creative Commons License Creative Commons