Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://hdl.handle.net/11452/32032
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core AlanıDeğerDil
dc.contributor.authorUmman, Oya
dc.contributor.authorAkgündüz, Vedat
dc.date.accessioned2023-03-30T10:08:27Z-
dc.date.available2023-03-30T10:08:27Z-
dc.date.issued1996
dc.identifier.citationYavuz, H. M. vd. (1996). "Tapyokanın kuzu besi yeminde kullanılma olanakları". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 15(1-2-3), 229-236.tr_TR
dc.identifier.issn1301-3173
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/32032-
dc.description.abstractIn this study, 60 male Karacabey Merino lambs at 3 months of age were used and the Jambs divided into 4 groups of 15 lambs. All of the groups were fed on barley straw, as roughage. The concentrate of the control group included 60 % maize but the maize in the concentrates of 2, 3 and 4 th groups were replaced by tapioca at levels of20, 30 and 40 %, respectively. The feeding experiment was consisted of adaptation period of 15 days and fattening period of 77 days. Average daily gains of the control, 2, 3 and 4th groups were 332.0, 311.1, 296.1 and 288.3 g, respectively. There were no significant differences among average daily weight gains of the groups. Feed efficiencies of the control, 2, 3 and 4th groups were 5.34, 5.35, 5.57 and 6.02, respectively. The control group had the highest feed cost of per kg Jive weight gain but 2 nd group had the lowest. It is concluded that tapioca can be used up to 40 %in the concentrates but economical circumstances must be considereden_US
dc.description.abstractBu çalışmada yaklaşık 3 aylık yaşta 60 baş Karacabey Merinosu erkek kuzu kullanılmıştır. Kuzular 13 'er başlık 4 gruba ayrılmışlardır. Bütün gruplara kaba yem olarak arpa saman yedirilmiştir. Kontrol grubunun konsantre yemi % 60 oranında mısır içermiştir. Fakat 2, 3 ve 4. gruplarda mısır sırasıyla % 20, % 30 ve % 40 oranlarında tapyoka ile ikame edilmiştir. Yemleme denemesi 15 gunlük adaptasyon ve 77 günlük best donemünden oluşmuştur. Kontrol grubu ile 2, 3 ve 4. gruplarında ortalama günlük canlı ağırlık artışları sırasıyla 332.0, 311.1, 296.1 ve 288.3 g olarak bulunmuştur. Bu degerler bakımından gruplar arasındaki farklılıkların istatistiki oneme sahip olmadığı saptanmıştır. Kontrol grubu ile 2, 3 ve 4. gruplarm yemden yararlanma degerlerinin ise sırasıyla 5.34, 5.35, 5.57 ve 6. 02 oldugu bulunmuştur. Her kg canlı ağırlık artışı için en yüksek yem maliyetine kontrol grubu, en düşük yem maliyetine ise 2. grup sahtp olmuştur. Araştırma sonuçlarzna gore konsantre yeme % 40 oranında kadar tapyoka katılabileceği, fakat ekonomik şartların goz önünde bulundurulması gerektiği soylenebilir.tr_TR
dc.language.isotrtr_TR
dc.publisherUludağ Üniversitesitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAtıf 4.0 Uluslararasıtr_TR
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectLamben_US
dc.subjectTapiocaen_US
dc.subjectFatteningen_US
dc.subjectKuzutr_TR
dc.subjectTapyokatr_TR
dc.subjectBesitr_TR
dc.titleTapyokanın kuzu besi yeminde kullanılma olanaklarıtr_TR
dc.title.alternativeThe usage possibilities of tapioca in the concentrates of fattening lambsen_US
dc.typeArticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergitr_TR
dc.contributor.departmentUludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi.tr_TR
dc.identifier.startpage229tr_TR
dc.identifier.endpage236tr_TR
dc.identifier.volume15tr_TR
dc.identifier.issue1-2-3tr_TR
dc.relation.journalUludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi / The Journal of the Faculty of Veterinary Medicine University of Uludağtr_TR
dc.contributor.buuauthorYavuz, H. Melih
dc.contributor.buuauthorKardeş, Serdar
dc.contributor.buuauthorTürkmen, İ. İsmet
dc.relation.collaborationYurt içitr_TR
Koleksiyonlarda Görünür:1996 Cilt 15 Sayı 1-2-3

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
15_1_22.pdf1.75 MBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


Bu öğe kapsamında lisanslı Creative Commons License Creative Commons