Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11452/2634
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorErtan, Rukiye-
dc.contributor.authorGül, Burak-
dc.date.accessioned2019-12-09T12:54:45Z-
dc.date.available2019-12-09T12:54:45Z-
dc.date.issued2018-03-21-
dc.identifier.citationGül, B. (2018). Karbon elyaf takviyeli petek yapılı sandviç kompozitlerin mekanik özelliklerine çekirdek malzemenin türü ve kalınlığının etkisi. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.tr_TR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/2634-
dc.description.abstractSandviç kompozitler ağırlıklarına oranla yüksek eğilme ve kayma mukavemetine sahiptirler. Bu sebeple havacılık, uzay, denizcilik, otomotiv, inşaat gibi endüstrilerde yapı malzemesi olarak kullanılmaktadır. Bu çalışmada; ilk olarak elle yatırma yöntemi ile karbon fiber yüzey plakaları üretilmiştir. Sandviç üretiminde karbon fiber termoset kompozit plakalar yüzey malzemesi olarak, alüminyum, polipropilen ve nomex petek yapılar ise çekirdek malzemesi olarak kullanılmıştır. Bu sandviçler çekirdeğin 5 mm ve 20 mm kalınlığı ile üretilmişlerdir. Bu şekilde 6 farklı cins eğilme numunesi elde edilmiştir. Üç nokta eğilme testleri oda sıcaklığında (23°C) ve şartlandırma kabini içerisinde sıvı nitrojen sıcaklığında -40°C'de gerçekleştirilmiştir. Çekirdek malzeme cinsinin, kalınlığının ve ortam sıcaklığının eğilme direnci üzerindeki etkisi incelenmiştir. Deneyler sonunda elde edilen mekanik özellikler grafik ve tablolar ile karşılaştırmalı olarak sunulmuştur. Ek olarak kırıkların, optik mikroskop altında incelemesi yapılmış olup, sandviçlerin kırılma davranışları araştırılmıştır.tr_TR
dc.description.abstractSandwich composites have high bending and shear strength compared to their weight. For this reason, they are used as building materials in the aerospace, marine, automotive and construction industries. In this study; first, carbon fiber surface plates were produced by hand lay-up method. Carbon fiber thermoset composites were used as the surface material, aluminum, polypropylene and nomex honeycombs as core material in the production of sandwiches. These sandwiches were produced both 5 mm and 20 mm core thickness. In this way, 6 different type of bending samples were obtained. Three point bending tests were performed at room temperature (23°C) and liquid nitrogen temperature in the conditioning chamber at -40°C. The effects of the type and thickness of core material and test temperature on the bending resistance were investigated. At the end of the experiment, obtained mechanical properties were presented in comparative charts and tables. In addition, fractures were also examined under optic microscope and with this method fraction behaviors were investigated.en_US
dc.description.sponsorshipTOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKALARI A.Ş.tr_TR
dc.format.extentXIV, 144 sayfatr_TR
dc.language.isotrtr_TR
dc.publisherUludağ Üniversitesitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAtıf 4.0 Uluslararasıtr_TR
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectSandviç kompozittr_TR
dc.subjectKarbon fibertr_TR
dc.subjectBalpeteği çekirdektr_TR
dc.subjectEğilme direncitr_TR
dc.subjectKriyojenik sıcaklıktr_TR
dc.subjectSandwich compositeen_US
dc.subjectCarbon fiberen_US
dc.subjectHoneycomb coreen_US
dc.subjectBending strengthen_US
dc.subjectCryogenic temperatureen_US
dc.titleKarbon elyaf takviyeli petek yapılı sandviç kompozitlerin mekanik özelliklerine çekirdek malzemenin türü ve kalınlığının etkisitr_TR
dc.title.alternativeEffect of type and thickness of core material on mechanical properties of carbon fiber reinforced honeycomb sandwich compositesen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.relation.publicationcategoryTeztr_TR
dc.contributor.departmentUludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Otomotiv Mühendisliği Anabilim Dalı.tr_TR
Appears in Collections:Fen Bilimleri Yüksek Lisans Tezleri / Master Degree

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
496280.pdf7.36 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons