Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://hdl.handle.net/11452/19918
Başlık: Bursa ili için ekonometrik yöntemlerle kırmızı et talep tahmini
Diğer Başlıklar: Red meat demand forecasting using econometric methods for Bursa province
Yazarlar: İşyar, Yüksel
Nevcanoğlu, Arif
Uludağ Üniversitesi/Sosyal Bilimler Enstitüsü/Ekonometri Anabilim Dalı.
Anahtar kelimeler: Ekonometrik yöntemler
Kırmızı et talebi
Dinamik talep kuramı
Talep kuramı
Red meat demand
Econometric methods
Dynamic demand theory
Yayın Tarihi: 1992
Yayıncı: Uludağ Üniversitesi
Atıf: Nevcanoğlu, A. (1992). Bursa ili için ekonometrik yöntemlerle kırmızı et talep tahmini. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
Özet: Bu çalışmanın amacı temel gıda maddelerinden biri olan et için bir talep tahmini yapmaktır. Bu amacı gerçekleştirmek için önce talep tahmini yapmaktır. Bu amacı gerçekleştirmek için önce talep tahmini ile ilgili iktisat teorisini, incelemek bu doğrultuda model kurmak ve kurulacak modeli daha sonra iktisat teorisi açısından test etmek için gerekli ön bilgiyi oluşturmaktır. Bu konu I. bölümde ele alınacaktır. Daha sonra II. Bölümde kurulacak olan ekonometrik model tahmin edilecek ve elde edilen sonuçlar iktisadi ve istatistiki kriterler açısından değerlendirilecektir.
URI: http://hdl.handle.net/11452/19918
Koleksiyonlarda Görünür:Sosyal Bilimler Yüksek Lisans Tezleri / Master Degree

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
021040+.pdf
  A kadar 2099-12-31
2.98 MBAdobe PDFGöster/Aç Bir kopya isteyin


Bu öğe kapsamında lisanslı Creative Commons License Creative Commons