Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız:
http://hdl.handle.net/11452/18355
Başlık: | Aeromonas hydrophila'nın gelişimini inhibe eden bazı faktörler |
Diğer Başlıklar: | Some factors inhibiting growth of aeromonas hydrophila |
Yazarlar: | Uludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi. Anar, Şahsene Temelli, Seran |
Anahtar kelimeler: | Aeromonas hydrophila |
Yayın Tarihi: | 1998 |
Yayıncı: | Uludağ Üniversitesi |
Atıf: | Anar, Ş. ve Temelli, S. (1998). “Aeromonas hydrophila'nın gelişimini inhibe eden bazı faktörler”. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 17(1-2-3), 199-207. |
Özet: | Bu makalede, gıda hijyeni ve halk sağlığı açısından önem taşıyan A. hydrophila'nın gelişimini inhibe eden antibiyotikler, maillard reaksiyonu oluşumu, organik asitler, ısı, klor, laktoperoksidaz sistemi, probiotik bakteriler, bakteriozinler, metanot asetat ekstraktı, bitkisel ekstraktlar gibi faktörlerden bahsedilmiştir. In this review, factors such as antibiotics, maillard reaction production, organic acids, heat, chlorine, lactoperoxidase system, probiotic bacteria, bacteriocins, methanol acetate extract, plant extracts inhibiting growth of A.hydrophila that has an important role on food hygiene and public health are mentioned. |
URI: | http://hdl.handle.net/11452/18355 |
ISSN: | 1301-3173 |
Koleksiyonlarda Görünür: | 1998 Cilt 17 Sayı 1-2-3 |
Bu öğenin dosyaları:
Dosya | Açıklama | Boyut | Biçim | |
---|---|---|---|---|
17_1_21.pdf | 2.02 MB | Adobe PDF | Göster/Aç |
Bu öğe kapsamında lisanslı Creative Commons License