Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://hdl.handle.net/11452/18355
Başlık: Aeromonas hydrophila'nın gelişimini inhibe eden bazı faktörler
Diğer Başlıklar: Some factors inhibiting growth of aeromonas hydrophila
Yazarlar: Uludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi.
Anar, Şahsene
Temelli, Seran
Anahtar kelimeler: Aeromonas hydrophila
Yayın Tarihi: 1998
Yayıncı: Uludağ Üniversitesi
Atıf: Anar, Ş. ve Temelli, S. (1998). “Aeromonas hydrophila'nın gelişimini inhibe eden bazı faktörler”. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 17(1-2-3), 199-207.
Özet: Bu makalede, gıda hijyeni ve halk sağlığı açısından önem taşıyan A. hydrophila'nın gelişimini inhibe eden antibiyotikler, maillard reaksiyonu oluşumu, organik asitler, ısı, klor, laktoperoksidaz sistemi, probiotik bakteriler, bakteriozinler, metanot asetat ekstraktı, bitkisel ekstraktlar gibi faktörlerden bahsedilmiştir.
In this review, factors such as antibiotics, maillard reaction production, organic acids, heat, chlorine, lactoperoxidase system, probiotic bacteria, bacteriocins, methanol acetate extract, plant extracts inhibiting growth of A.hydrophila that has an important role on food hygiene and public health are mentioned.
URI: http://hdl.handle.net/11452/18355
ISSN: 1301-3173
Koleksiyonlarda Görünür:1998 Cilt 17 Sayı 1-2-3

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
17_1_21.pdf2.02 MBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


Bu öğe kapsamında lisanslı Creative Commons License Creative Commons