Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://hdl.handle.net/11452/16648
Başlık: Türkiye'deki mantık eğitimi, sorunlar ve öneriler
Yazarlar: Uludağ Üniversitesi/Fen-Edebiyat Fakültesi/Felsefe Bölümü.
Kutlusoy, Zekiye
Anahtar kelimeler: Felsefe/felsefe grubu eğitimi
Mantık -geleneksel/sembolik mantık eğitimi
Philosophy education
Logic -traditional/symbolic logic- education
Yayın Tarihi: 2004
Yayıncı: Uludağ Üniversitesi
Atıf: Kutlusoy, Z. (2004). "Türkiye'deki mantık eğitimi, sorunlar ve öneriler". Kaygı. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Dergisi, 3, 90-96.
Özet: Bu yazı, Türkiye'de hem ortaöğretim düzeyindeki hem de ortaöğretime felsefe grubu öğretmeni yetiştirmekte olan üniversite düzeyindeki mantık eğitiminde karşılaşılan kimi sorunların üstesinden gelebilmek için, üniversitelerin felsefe grubu eğitimi anabilim dallan ile felsefe bölümlerinde uygulanabilecek bir mantık eğitimi programı önermeyi amaçlamaktadır. Bu öneride, öncelikle, felsefe bölümlerine oranla programlarında daha az mantık dersine yer vermek durumunda kalan felsefe grubu eğitimi anabilim dallan göz önünde bulundurularak, bir mantık eğitiminde mutlaka yer alması gereken en az sayıdaki dersin belirlenmesi yoluna gidilmiştir. Ayrıca, programa konulması önerilen mantık derslerinin, birbirlerine olduğu kadar programın diğer derslerine de destekleyici bir katkı sağlayabilmesi açısından bir süreklilik içinde programa yerleştirilmesi sırasında, ana programın bütünlüğ ünün de gözetilmesi ne özen gösterilmiştir.
In order to overcome problems encountered in logic education at both high schools and universities in Turkey, this paper aims at proposing a course schedule for logic education which is applicable in departments of philosophy and of philosophy education at universities. In this proposal, considering primarily departments of philosophy education rather than departments of philosophy since schedules for philosophy education may contain less logic courses than those for philosophy, one attempts to determine minimum courses which should take place in a logic schedule. Furthermore, in planning this schedule, the requirement that courses included in it be contributory to each other and also to other courses of the whole main schedule for philosophy/philosophy education is taken into account.
Açıklama: Bu çalışma, 10-11 Nisan 1997'de Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Felsefe Grubu Eğitimi Bölümü'nün düzenlediği Felsefe Grubu Eğitimi ve Sorunları" başlıklı sempozyumda sunulan bildirinin güncelleştirilmiş ve geliştirilmiş metnidir.
URI: http://hdl.handle.net/11452/16648
ISSN: 1303-4251
Koleksiyonlarda Görünür:2004 Bahar Sayı 3

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
2004_3_13.pdf2.16 MBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


Bu öğe kapsamında lisanslı Creative Commons License Creative Commons