Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11452/16479
Title: Surimi üretim teknolojisi
Other Titles: The technology of surimi production
Authors: Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü.
Çetin, Kader
Yücel, Ahmet
Keywords: Deniz ürünleri
Surimi
Sea products
Beslenme sorununu
Issue Date: 1993
Publisher: Uludağ Üniversitesi
Citation: Çetin, K. ve Yücel, A. (1993). "Surimi üretim teknolojisi". Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 10(1), 207-218.
Abstract: Günümüzde hızla artan dünya nüfusu beslenme sorununu da beraberinde getirmekte, bu sorun varolan ve değerlendirilemeyen kaynakların da kullanıma sunulmasını gerektirmektedir. Surimi; Japonlar tarafından geliştirilen ve 60 değişik balık türünden elde edilen, jelleştirilmiş balık hamurunun uzun süreli saklanabilmesine olanak sağlayan, ayrıca karides, yengeç türü deniz ürünlerinin protein yapısında olan işlem sonrası kalan parçalarının surimi hamuru ile karıştırıldıktan sonra benzetme işlemi yapılarak tüketime sunulan fonksiyonel protein içeriği yüksek bir üründür. Bu ürünle başta Japon ekonomisine olmak üzere A.B.D. ve Kanada ekonomisine önemli bir girdi sağlanmaktadır.
Increase in world population brings the problem of nutrition and this requires the use of known, but non-appreciate resources. Surimi is developed by Japans in order to ensure jellied tish paste, manufactured from 60 different fish type, a long shelflife. Besides, the parts which are in protein texture and remain after processing of seaproducts like shrimp, crab etc. are extruded after mixing with surimi paste. lt contains a high ratio of functional protein. Evidently, firstly japan, secondly U.S.A. and Canadian economy get a high proportion of input by this product.
URI: http://hdl.handle.net/11452/16479
ISSN: 2651-4044
Appears in Collections:1993 Cilt 10 Sayı 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
10_1_20.pdf2.3 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons