Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11452/16479
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.date.accessioned2021-02-19T07:40:57Z-
dc.date.available2021-02-19T07:40:57Z-
dc.date.issued1993-
dc.identifier.citationÇetin, K. ve Yücel, A. (1993). "Surimi üretim teknolojisi". Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 10(1), 207-218.tr_TR
dc.identifier.issn2651-4044-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/16479-
dc.description.abstractGünümüzde hızla artan dünya nüfusu beslenme sorununu da beraberinde getirmekte, bu sorun varolan ve değerlendirilemeyen kaynakların da kullanıma sunulmasını gerektirmektedir. Surimi; Japonlar tarafından geliştirilen ve 60 değişik balık türünden elde edilen, jelleştirilmiş balık hamurunun uzun süreli saklanabilmesine olanak sağlayan, ayrıca karides, yengeç türü deniz ürünlerinin protein yapısında olan işlem sonrası kalan parçalarının surimi hamuru ile karıştırıldıktan sonra benzetme işlemi yapılarak tüketime sunulan fonksiyonel protein içeriği yüksek bir üründür. Bu ürünle başta Japon ekonomisine olmak üzere A.B.D. ve Kanada ekonomisine önemli bir girdi sağlanmaktadır.tr_TR
dc.description.abstractIncrease in world population brings the problem of nutrition and this requires the use of known, but non-appreciate resources. Surimi is developed by Japans in order to ensure jellied tish paste, manufactured from 60 different fish type, a long shelflife. Besides, the parts which are in protein texture and remain after processing of seaproducts like shrimp, crab etc. are extruded after mixing with surimi paste. lt contains a high ratio of functional protein. Evidently, firstly japan, secondly U.S.A. and Canadian economy get a high proportion of input by this product.en_US
dc.language.isotrtr_TR
dc.publisherUludağ Üniversitesitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAtıf 4.0 Uluslararasıtr_TR
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectDeniz ürünleritr_TR
dc.subjectSurimitr_TR
dc.subjectSea productsen_US
dc.subjectBeslenme sorununutr_TR
dc.titleSurimi üretim teknolojisitr_TR
dc.title.alternativeThe technology of surimi productionen_US
dc.typeArticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergitr_TR
dc.contributor.departmentUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü.tr_TR
dc.identifier.startpage207tr_TR
dc.identifier.endpage218tr_TR
dc.identifier.volume10tr_TR
dc.identifier.issue1tr_TR
dc.relation.journalBursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi / Journal of Agricultural Faculty of Bursa Uludag Universitytr_TR
dc.contributor.buuauthorÇetin, Kader-
dc.contributor.buuauthorYücel, Ahmet-
Appears in Collections:1993 Cilt 10 Sayı 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
10_1_20.pdf2.3 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons