Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://hdl.handle.net/11452/16373
Başlık: General aspect of horticulture in Bursa
Diğer Başlıklar: Bursa 'da bahçe bitkileri tanınımın genel durumu
Yazarlar: Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi.
Eriş, Atilla
Şeniz, Vedat
Soylu, Arif
Anahtar kelimeler: Turkey
Aspect
Bursa
Horticulture
Bitki
Bahçe
Yayın Tarihi: 1986
Yayıncı: Uludağ Üniversitesi
Atıf: Eriş, Atilla. vd. (1986). ''General aspect of horticulture in Bursa''. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 5(1), 19-26.
Özet: Bursa has a special place in Turkey from the horticultural point of view. Fruit species such as oliue, peach, grcıpe, apple, plum, pear, cherry, walnut, chestniıt, fig, strawberry and quince and almost all summer and w in ter uegetable specieı that haue important additiues to total production of Turkey are grown in this uicinity extensiuely. Vegetable species such as tomato, bean, pepper and pea whiciı especially processedin industry, and o nion are produced much than others. In this study, current aspect of horticulture in Bursa prouince was identified; and its economic dimensions and technical problems were explained.
Bahçe bitkileri yetiştiriciliği açısından Bursa 'nın Türkiye 'de özel bir yeri vardır. Yörede Türkiye toplam üretimine önemli katkıları olan zeytin, şeftali, üzüm, elma, erik, armut, kiraz, ceviz, kestane, incir, çilek ve aya gibi meyve türleri ile hemen hemen tüm yazlık ve kışlık sebze türleri çok yaygın olarak yetiştirilmektedir. Sebzelerden bilha11a sanayide çok işlenen domates, fasulye, biber, bezelye gibi türler ile soğan diğerlerinden daha da fazla üretilmektedir. Bu çalışmada bahçe bitkilerinin Bursa yöresindeki mevcut durumu tanıtılmış, ekonomik boyutları ve belirlenen sorunları açıklanmıştır.
URI: http://hdl.handle.net/11452/16373
ISSN: 2651-4044
Koleksiyonlarda Görünür:1986 Cilt 5 Sayı 1

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
5_1_3.pdf1.67 MBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


Bu öğe kapsamında lisanslı Creative Commons License Creative Commons