Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız:
http://hdl.handle.net/11452/15788
Başlık: | Balın insan sağlığındaki yeri ve önemi |
Diğer Başlıklar: | Honey as important food for human health |
Yazarlar: | Uludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi. Sönmez, Barış |
Anahtar kelimeler: | Tedavi Sağlık Bal Treatment Health Honey |
Yayın Tarihi: | 2004 |
Yayıncı: | Uludağ Üniversitesi |
Atıf: | Sönmez, B. (2004). "Balın insan sağlığındaki yeri ve önemi". Uludağ Arıcılık Dergisi, 4(3),127-130. |
Özet: | Bu derlemede, genel olarak balın insan sağlığındaki yeri ve öneminden bahsedilmiştir. Balın beslenmemizdeki yeri, mikroorganizmalar üzerine antimikrobiyal etkisi, antioksidatif etkisi, sindirim ve sinir sistemine sağlamış olduğu yararlar, göz, diş ve deri hastalıklarının tedavisinde kullanımı ile ayrıca kanser ve tümör hücrelerine karşı olumlu etkileri üzerinde durulmuştur. In this review article, generally the importance of honey in human health has been discussed. Honey in our nutrition, antimicrobial effects on micro-organisms and antioxidative effects, benefits on gastrointestinal system and nervous system, application of medical treatment of eye, teeth and skin diseases and effects on cancer and tumor cells have been emphasized. |
URI: | https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/143555 http://hdl.handle.net/11452/15788 |
ISSN: | 2687-5594 |
Koleksiyonlarda Görünür: | 2004 Cilt 4 Sayı 3 |
Bu öğe kapsamında lisanslı Creative Commons License