Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11452/9741
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorÇelik, Necmettin-
dc.contributor.authorÖz, Mehmet-
dc.date.accessioned2020-03-03T08:26:33Z-
dc.date.available2020-03-03T08:26:33Z-
dc.date.issued1990-09-10-
dc.identifier.citationÖz, M. (1990). Farklı tohum miktarları ile farklı azotlu gübre seviyelerinin bir arpa (Hordeum vuigare L.) adi fiğ (Vicia sativa L.) karışımında ot verimi ve kalitesine etkileri üzerinde araştırmalar. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.tr_TR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/9741-
dc.description.abstractBu araştırma, Bursa kıraç koşullarında arpa (Hordeum vulgare L.) - adi fiğ (Vicia sativa L.) karışımlarında karışım oranları ve azotlu gübre seviyelerinin kuru ot verimi ve kalitesine etkilerini saptamak amacıyla yapılmıştır. Araştırma 1990 yılında tesadüf bloklarında faktöriyel düzende ve dört tekrarlamalı olarak yürütülmüştür. Karışım oranları, kuru ot verimine, botanik kompozisyondaki fiğ oranına ve ham protein verimine istatistiki anlamda önemli etki yapmıştır. En yüksek kuru ot verimi % 75 arpa - % 25 fiğ karışımından alınmıştır. Ekindeki fiğ oranı arttıkça botanik kompozisyondaki fiš oranı ve ham protein oranında artmıştır. . OK 2 Denemede uygulanan azotlu gübreler tüm ekimlerin ot verimini önemli derecede arttırmıştır. Muamelelerden elde edilen ham protein içerikleri istatistiki olarak saptanmamış 202 1 ise de artan azot seviyeleri genellikle ham protein içeriklerini arttırmıştır. Azotlu gübreler aynı zamanda saf fiğ ekimleri hariç diğer tüm ekimlerin ham protein verimlerini etkilemiş ve arttırmıştır. En iyi sonuç 24 kg/da azot dozundan alınmıştır.tr_TR
dc.description.abstractThis study was designed to determine the effects of seed rates in mixtures of barley (Iordeum vulgare L.) and vetch (Vicia sativa L.), and of the levels of nitrogen ferti lizer on the hay yield and its quality, under dry condition of Bursa province. Treatments of the experiment were factorially designed in randomized bloks with four reps in 1990. In this pesent study, hay yield, vetch percent in botanical composition and crude protein content of seeding were affected by the seed rates in the mixtures. The highest hay yield was obtained from the mixture of 75 % barley - 25 % vetch, As the seed rate of vetch in mixture increased, so did the vetch percent of botanical composition and the crude protéin. Nitrogen fertilizers applied in the experiment sig nificantly increased the hay yield of either pure and mixture seedings. Although the crude protein contents of hay of treat ments were not statistically determined these protein contents averaged over blocks were increased with the increasing nitro gen levels. Also, nitrogen applications affected and increased the crude protein yields of all seedings except pure vetch. 24 kg/da nitrogen level was the best one.en_US
dc.format.extent51 sayfatr_TR
dc.language.isotrtr_TR
dc.publisherUludağ Üniversitesitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAtıf 4.0 Uluslararasıtr_TR
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectAdi fiğtr_TR
dc.subjectVerimtr_TR
dc.subjectBarleyen_US
dc.subjectArpatr_TR
dc.subjectVetchen_US
dc.subjectAzotlu gübrelertr_TR
dc.subjectNitrogen fertilizersen_US
dc.subjectKalitetr_TR
dc.subjectQualityen_US
dc.subjectYielden_US
dc.titleFarklı tohum miktarları ile farklı azotlu gübre seviyelerinin bir arpa (Hordeum vuigare L.) adi fiğ (Vicia sativa L.) karışımında ot verimi ve kalitesine etkileri üzerinde araştırmalartr_TR
dc.title.alternativeResearches on the effects of different seed quantities and different nitrogenous fertilizer levels on herb yield and quality in a mixture of barley (Hordeum vuigare L.) common vetch (Vicia sativa L.)en_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.relation.publicationcategoryTeztr_TR
dc.contributor.departmentUludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Tarla Bitkileri Anabilim Dalı.tr_TR
Appears in Collections:Fen Bilimleri Yüksek Lisans Tezleri / Master Degree

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
010199.pdf
  Until 2099-12-31
2.25 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons