Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11452/5574
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorÖğüt, Hüseyin-
dc.contributor.authorOğuz, Hidayet-
dc.contributor.authorŞahin, Seda-
dc.contributor.authorGezgin, Sait-
dc.contributor.authorAydın, Fatih-
dc.contributor.authorÖzen, Didem-
dc.contributor.authorÖzdemir, Suat-
dc.contributor.authorDayıoğlu, Ramis-
dc.date.accessioned2020-01-09T11:27:56Z-
dc.date.available2020-01-09T11:27:56Z-
dc.date.issued2015-06-26-
dc.identifier.citationÖğüt, H. vd. (2015). "Enerji amaçlı aspir tarımında farklı fosfor uygulamalarının biyodizel kalitesine etkileri". Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 29(2), 61-68.tr_TR
dc.identifier.issn2651-4044-
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/228148-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/5574-
dc.description.abstractAspir; Genetik kaynağı Anadolu olan ve Türkiye’de biyodizel üretiminde hammadde olarak kullanılmaya başlanan bir bitkidir. Üretimi giderek artan aspirin, Remizbey 05 ve Balcı çeşitlerinin tarımı yapılmaktadır. Bu çalışmada da farklı fosfor gübrelemesi yapılmış Remzibey 05 ve Balçı çeşitlerinden elde edilen yağlardan biyodizel üretimi yapılmıştır. Bu amaç için önce yağdaki fosfor uzaklaştırılmıştır. Çalışma, tohum ve yağdaki fosfor oranını azaltarak biyodizel üretim maliyetini düşürmeyi hedeflemektedir. Fosfor gübrelemesinde 0, 2, 4, 6, 8 ve 10 kg/ha normları kullanılmıştır. Tohumlardan elde edilen yağların asit kompozisyonu belirlenmiş ve üretilen biyodizelin teknik özellikleri ortaya konulmuştur.tr_TR
dc.description.abstractSafflower whose genetic origin is Anatolia was forgotten in time; however, it started to attract attention again as a raw material supply when biodiesel was started to be used in Turkey. Thus, its production has increased. The species like Remzibey 05 and Balcı were cultivated. In this study Remzibey 05 and Balcı species safflower oil was extracted from this safflower and biodiesel was produced from this oil. Phosphorus removal process is applied to crude oils used, whether for food or biodiesel purposes. The present study aims to bring the cost of phosphorous removal process down to the lowest levels, a process that has been shown to increase the cost of biodiesel production, by means of decreasing the amount of phosphorus in the seeds of safflower. The safflower plant will be exposed to P2O5 phosphorous in the doses of 0, 2, 4, 6, 8 and 10 kg/ha respectively. Oil acid components and some fuel characteristics of the biodiesel produced were examined.en_US
dc.description.sponsorshipGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Proje no: TAGEM-A13P04tr_TR
dc.language.isotrtr_TR
dc.publisherUludağ Üniversitesitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAtıf 4.0 Uluslararasıtr_TR
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectAspitr_TR
dc.subjectRemizbey05tr_TR
dc.subjectBalcıtr_TR
dc.subjectBiyodizeltr_TR
dc.subjectFosfortr_TR
dc.subjectEster oranıtr_TR
dc.subjectSaffloweren_US
dc.subjectBiodieselen_US
dc.subjectPhosphoren_US
dc.subjectEster contenten_US
dc.titleEnerji amaçlı aspir tarımında farklı fosfor uygulamalarının biyodizel kalitesine etkileritr_TR
dc.title.alternativeEffects of different phosphorus application on quality of biodiesel in the cultivation of saffloweren_US
dc.typeArticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergitr_TR
dc.identifier.startpage61tr_TR
dc.identifier.endpage68tr_TR
dc.identifier.volume29tr_TR
dc.identifier.issue2tr_TR
dc.relation.journalBursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi / Journal of Agricultural Faculty of Bursa Uludag Universitytr_TR
Appears in Collections:2015 Cilt 29 Sayı 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
29_2_7.pdf215.98 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons