Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11452/5573
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorKaraca, Cengiz-
dc.contributor.authorBozoğlu, Burcu-
dc.contributor.authorPolat, Onur-
dc.date.accessioned2020-01-09T11:23:45Z-
dc.date.available2020-01-09T11:23:45Z-
dc.date.issued2015-06-26-
dc.identifier.citationKaraca, C. vd. (2015). "Hatay ili pirina atık miktarının ve enerji potansiyelinin haritalanması". Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 29(2), 55-60.tr_TR
dc.identifier.issn2651-4044-
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/228147-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/5573-
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı, Hatay ilindeki zeytinyağı fabrikası atıklarından olan pirinanın potansiyelini haritalayarak, bu atıkların değerlendirilmesi konusunda yapılacak olan yatırımlar için bir ön çalışma oluşturmaktır. Bu amaçla Hatay ilinin ilçelere göre yağlık zeytin üretiminin son beş yıllık ortalaması TÜİK veri tabanı kullanılarak belirlenmiştir. Hesaplamalar sonucunda elde edilen atık miktarları ve ısıl değerleri kullanılarak Hatay’ın ilçeler bazında atık miktarı ve enerji potansiyeli haritalanması yapılmıştır. Hatay’ın yakacak olarak kullanılabilecek durumdaki pirina atık miktarı yaklaşık 18 bin ton, bunun enerji değeri ise 320 TJ olarak belirlenmiştir. Bu atıkların %45’i Altınözü ve Antakya ilçelerinde bulunmaktadırtr_TR
dc.description.abstractThe purpose of this study is to make a preliminary study for the investments which will be held on the evaluation of olive oil cake by mapping of waste potential in Hatay. For this purpose, the last five-year averages of olives for oilin districts of Hatay were determined using the TSI database. The maps of waste amount and energy potential of Hatay on the basis of districts mapped using the calculated amount and calorific values of olive oil cake. The waste amount which can be used as a fuel was determined as approximately 18 thousand tons and the energy value was calculated as 320 TJ. The 45% of this waste is located in Altınözü and Antakya districts.en_US
dc.language.isotrtr_TR
dc.publisherUludağ Üniversitesitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAtıf 4.0 Uluslararasıtr_TR
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectHataytr_TR
dc.subjectZeytinyağıtr_TR
dc.subjectPirinatr_TR
dc.subjectEnerji potansiyelitr_TR
dc.subjectHaritalamatr_TR
dc.subjectOlive oil cakeen_US
dc.subjectEnergy potentialen_US
dc.subjectMappingen_US
dc.titleHatay ili pirina atık miktarının ve enerji potansiyelinin haritalanmasıtr_TR
dc.title.alternativeMapping of waste quantity and energy potential of olive Oil cake in Hatay provinceen_US
dc.typeArticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergitr_TR
dc.identifier.startpage55tr_TR
dc.identifier.endpage60tr_TR
dc.identifier.volume29tr_TR
dc.identifier.issue2tr_TR
dc.relation.journalBursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi / Journal of Agricultural Faculty of Bursa Uludag Universitytr_TR
Appears in Collections:2015 Cilt 29 Sayı 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
29_2_6.pdf279.03 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons