Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11452/4778
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.date.accessioned2019-12-31T11:31:32Z-
dc.date.available2019-12-31T11:31:32Z-
dc.date.issued2012-03-22-
dc.identifier.citationÇurkan, A. vd. (2012). "Dondurulmuş meyve - sebze ihracatının analizi". Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 26(1), 73-82.tr_TR
dc.identifier.issn2651-4044-
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/154161-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/4778-
dc.description.abstractBu çalışmada Türkiye’nin dondurulmuş meyve - sebze sektörü, SWOT analizi ile incelenmiştir. Dondurulmuş ürün sektörüne ait pazar incelendiğinde Türkiye’nin iç piyasadan ziyade yurt dışı piyasalara yönelik üretim yaptığı görülmektedir. Gerçekleştirilen dondurulmuş gıda üretiminin büyük bir kısmını dondurulmuş meyve ve sebzeler oluşturmaktadır. Uygun iklim koşulları, hammadde bakımından dondurulmuş meyve ve sebze sektörü için önemli avantajlar sağlamaktadır. Uluslararası piyasalarda dondurulmuş meyve ve sebze ürünlerine olan talep artışının önümüzdeki yıllarda da sürmesi beklenmektedir. Geleneksel hale gelmiş ürün gruplarının yanı sıra, organik ürünlerin de pazar paylarının artacağı öngörülmektedir.tr_TR
dc.description.abstractIn this study, Turkey’s frozen fuit and vegetable export was investigated using SWOT analysis method. By the investigation of frozen food market, it is seen that Turkey’s frozen food production was highly degree intended to foreign market while was small to domestic market. Frozen fruits and vegetables constitues important rate of the production of frozen foods in Turkey . Suitable climatic conditions offers significant benefits in terms of raw materials for frozen vegetables and fruit sector. In the international markets, the increase in the demand for frozen fruit and vegetable products is expected to continue in next years. The market share of the traditional product groups as well as organic products was predicted to increase.en_US
dc.language.isotrtr_TR
dc.publisherUludağ Üniversitesitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAtıf 4.0 Uluslararasıtr_TR
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectDondurulmuş gıdatr_TR
dc.subjectİhracattr_TR
dc.subjectSWOT analizitr_TR
dc.subjectFrozen fooden_US
dc.subjectExportationen_US
dc.subjectSWOT analysisen_US
dc.titleDondurulmuş meyve - sebze ihracatının analizitr_TR
dc.title.alternativeAnalysis of the exportation of frozen fruits and vegetablesen_US
dc.typeArticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergitr_TR
dc.contributor.departmentUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.tr_TR
dc.identifier.startpage73tr_TR
dc.identifier.endpage82tr_TR
dc.identifier.volume26tr_TR
dc.identifier.issue1tr_TR
dc.relation.journalBursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi / Journal of Agricultural Faculty of Bursa Uludag Universitytr_TR
dc.contributor.buuauthorÇurkan, Aygün-
dc.contributor.buuauthorTamer, Canan Ece-
dc.contributor.buuauthorÇopur, Ömer Utku-
Appears in Collections:2012 Cilt 26 Sayı 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
26_1_7.pdf181.22 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons