Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11452/33096
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.date.accessioned2023-06-21T08:46:44Z-
dc.date.available2023-06-21T08:46:44Z-
dc.date.issued2023-02-20-
dc.identifier.citationÖncel, M. ve Şanlı, G. E. (2023). ''Turizm sektöründe ekolojik yaklaşımlar ve yeşil pazarlama uygulamaları: Bursa Mövenpick Oteli''. Uludağ Üniversitesi Mühendislik Dergisi, 28(1), 207-216.tr_TR
dc.identifier.issn2148-4155-
dc.identifier.issn2148-4147-
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.17482/uumfd.1075626-
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/2261706-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/33096-
dc.description.abstractÇevreyi korumaya yönelik otel yönetimi uygulamaları, konaklama yapılan işletmelerin hem enerji konusunda tasarruf sağlamasına hem de çevreye bırakılmış olan atıkların sayısının azaltımasına destek olmaktadır. Otellerdeki ekolojik ve çevreci uygulamalar turizm konusunda sürdürülebilirlik şartlarının yerine getirilmesinde önemli bir role sahiptir. Sunulan çalışma bir örnek olay incelemesidir. Bu kapsamda, Bursa Mövenpick Otel’de gerçekleştirilen ekolojik ve çevreye duyarlı turizm faaliyetleri incelenmiş ve değerlendirmeler yapılmıştır. Veriler, yarı yapılandırılmış görüşme formu ile gözlem ve doküman incelemesi yardımıyla toparlanmıştır. Oteldeki geri dönüşüm, ısıl konfor, suyun geri dönüşümü ve enerji kontrolü ile ilgili uygulamalar değerlendirildiğinde, Otelin çevresel duyarlılığa önem verdiği, yeşil pazarlama ile ilgili gelişmeleri takip ettiği ve sürdürülebilir turizmin gerekliliklerini yerine getirmek için kayda değer çalışmalar yaptığı kanaatine varılmıştır. Yeşil ve doğa dostu oteller, çevreyi korumayı amaçlayan sürdürülebilir turizme yönelik uygulamalardır. Mövenpick Otel’deki incelemelerden sonra turizm işletmelerinde enerji tasarrufunun ve doğaya bırakılan atıkların azaltılmasındaki ekolojik yaklaşımın önemi daha iyi anlaşılmıştır.tr_TR
dc.description.abstractOtel management practices aimed at protecting the environment called green Otel management, support both the energy savings of accommodation establishments and the reduction of the number of wastes left to the environment. Ecological and environmentalist practices in Otels have an important place in fulfilling the sustainability role in tourism. The presented study is a case study. In this context, ecological and environmentally sensitive tourism activities carried out in Bursa Mövenpick Otel were examined and results were evaluated. The data were collected with the semi-structured interview form, observation and document review. When the applications related to recycling, thermal comfort, water recycling and energy control in the Otel are evaluated, it has been concluded that the Otel attaches importance to environmental sensitivity, follows the developments related to green marketing and carries out significant studies to fulfill the requirements of sustainable tourism. Green and nature-friendly hotels are practices for sustainable tourism that aim to protect the environment. After the Mövenpick Hotel research, the importance of green hotels and the importance of the ecological approach in reducing both the energy savings in accommodation and the waste released to the environment were comprehended.en_US
dc.language.isotrtr_TR
dc.publisherBursa Uludağ Üniversitesitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAtıf 4.0 Uluslararasıtr_TR
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectYeşil otelciliktr_TR
dc.subjectEkolojik yaklaşımlartr_TR
dc.subjectÇevretr_TR
dc.subjectTurizmtr_TR
dc.subjectGreen hotelen_US
dc.subjectEcological approachesen_US
dc.subjectEnvironmenten_US
dc.subjectTourismen_US
dc.titleTurizm sektöründe ekolojik yaklaşımlar ve yeşil pazarlama uygulamaları: Bursa Mövenpick Otelitr_TR
dc.title.alternativeEcological approaches in tourism sector and environmental practices: Bursa Mövenpick Otelen_US
dc.typeArticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergitr_TR
dc.contributor.departmentBursa Uludağ Üniversitesi/Mühendislik Fakültesi/Çevre Mühendisliği Bölümü.tr_TR
dc.contributor.orcid0000-0003-3677-9928tr_TR
dc.contributor.orcid0000-0002-7175-2942tr_TR
dc.identifier.startpage207tr_TR
dc.identifier.endpage216tr_TR
dc.identifier.volume28tr_TR
dc.identifier.issue1tr_TR
dc.relation.journalUludağ Üniversitesi Mühendislik Dergisi / Uludağ University Journal of The Faculty of Engineeringtr_TR
dc.contributor.buuauthorÖncel, Mert-
dc.contributor.buuauthorŞanlı, Gizem Eker-
Appears in Collections:2023 Cilt 28 Sayı 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
28_1_16.pdf641.37 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons