Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11452/32630
Title: Parenteral amino asid kaynağı olarak "vamin 4200"ün klinik etkinliğinin bebeklerin büyüme paterni ve aminogramları ile ortaya konması
Authors: Doğruyol, Hasan
Uludağ Üniversitesi/Tıp Fakültesi/Cerrahi Anabilim Dalı.
Keywords: Vamin 4200
Parenteral amino asid
Bebeklerin büyüme paterni
Aminogram
Issue Date: 1985
Publisher: Uludağ Üniversitesi
Citation: Doğruyol, H. (1985). Parenteral amino asid kaynağı olarak "vamin 4200"ün klinik etkinliğinin bebeklerin büyüme paterni ve aminogramları ile ortaya konması. Yayınlanmamış tıpta uzmanlık tezi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi.
Abstract: Yeni geliştirilen bir amino asid solüsyononun (Vamin 4200) etkinlik derecesini ortaya koymak amacıyla planlanan çalışma, klinik özellikleri birbirine yakın olarak seçilen üç grup bebek üzerinde gerçekleştirilmiştir. Birinci grupta Vamin 4200 ile, ikinci grupta Vamin %7 ile ve üçüncü grupta ise sadece anne sütü ile beslenen onbeşer bebekte ontrapometrik ölçümlerle, plazma anunoqram tayinleri yapılmıştır. Boy ve ağırlık artmasına ilave olarak cilt pli kalınlığı, baş çevresi ve kol çevresi ontrapometrik ölçümler olarak, plazma esansiyel ve non esansiyel amino asidlerinin tayini de plazma aminogramları olarak başlangıçta ve belli aralıklarda tespit edilmiş ve elde edilen değerler "t," tablosuna göre karşılaştırılmıştır.
URI: http://hdl.handle.net/11452/32630
Appears in Collections:Tıpta Uzmanlık / Specialization in Medicine

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
UZM_00003.pdf
  Until 2099-12-31
1.72 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons