Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11452/31322
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorEfeler, Ender-
dc.date.accessioned2023-03-03T07:08:19Z-
dc.date.available2023-03-03T07:08:19Z-
dc.date.issued2022-09-29-
dc.identifier.citationBurhan, M. vd. (2022). ''Turbo kuzine fırınlarının radyal ve tanjansiyel fan ile farklı kanat açıları ve gövde izolasyonları kullanarak, kabin içi sıcaklık dağılımlarının deneysel ve nümerik olarak incelenmesi''. Uluslararası Bilim, Teknoloji ve Tasarım Dergisi, 3(2), 116-129.tr_TR
dc.identifier.issn2757-8127-
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/2430040-
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/istd/issue/74922/1117204-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/31322-
dc.description.abstractEndüstriyel mutfak sektöründe kullanılan kuzine fırınlarda homojen pişirmeyi sağlayan en önemli kriterlerden birisi kullanılan fan ve ısı kaynağı ile ısınan havanın yönlendirmesini yapan, fan ile pişirme hacmi arasına yerleştirilen, hava yönlendirme perdesi tasarımıdır. Yapılan çalışmada radyal ve teğetsel fanların fırınlardaki hava dolaşımı performansı nümerik olarak analiz edilmiş, ardından çıkan sonuçlar deneysel veriler ile karşılaştırılmıştır. Bununla birlikte bu çalışmada pişirme hacmine sıcak hava kanatlar vasıtası ile dinamik olarak yönlendirilmiş, pişirme hacmi düzenli bir şekilde taranarak homojen sıcaklık dağılımı hedeflenmiştir. Yapılan çalışma sonucunda teğetsel fanların homojen pişirme performansının radyal fana göre daha fazla olduğu, bununla birlikte dinamik kanat yapısının havayı pişirme hacmi içerisine homojen dağıttığı, nümerik analiz ve deneysel sonuçlar ile birlikte görülmüştür.tr_TR
dc.description.abstractOne of the most important criteria that ensures homogeneous cooking in the cooker ovens used in the industrial kitchen sector is the design of the air guiding curtain, which is placed between the fan and the cooking volume, which directs the heated air with the fan and heat source used. In the study, the air circulation performance of the radial and tangential fans in the furnaces was analysed numerically, and then the results were compared with the experimental data. However, in this study, hot air is directed to the cooking volume dynamically by means of blades, and homogeneous temperature distribution is aimed by scanning the cooking volume regularly. As a result of the study, it was seen with numerical analysis and experimental results that the homogeneous cooking performance of tangential fans is higher than the radial fan, and that the dynamic blade structure distributes the air homogeneously into the cooking volume.en_US
dc.language.isotrtr_TR
dc.publisherBursa Uludağ Üniversitesitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAtıf 4.0 Uluslararasıtr_TR
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectFırıntr_TR
dc.subjectRadyal fantr_TR
dc.subjectTeğetsel fantr_TR
dc.subjectSıcaklık dağılımıtr_TR
dc.subjectYalıtımtr_TR
dc.subjectHomojen pişirmetr_TR
dc.subjectOvenen_US
dc.subjectRadial fanen_US
dc.subjectTangential fanen_US
dc.subjectTemperature distributionen_US
dc.subjectİsolation homogeneous cookingen_US
dc.titleTurbo kuzine fırınlarının radyal ve tanjansiyel fan ile farklı kanat açıları ve gövde izolasyonları kullanarak, kabin içi sıcaklık dağılımlarının deneysel ve nümerik olarak incelenmesitr_TR
dc.title.alternativeExperimental and numerical investigation of cabinet temperature distributions of turbo cousine furnace using different fan types, wing angles and insulation materialsen_US
dc.typeArticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergitr_TR
dc.contributor.departmentBursa Uludağ Üniversitesi/Mühendislik Fakültesi/Makine Mühendisliği Bölümü.tr_TR
dc.contributor.orcid0000-0003-2059-2958tr_TR
dc.contributor.orcid0000-0003-0908-7977tr_TR
dc.contributor.orcid0000-0002-6941-4856tr_TR
dc.identifier.startpage116tr_TR
dc.identifier.endpage129tr_TR
dc.identifier.volume3tr_TR
dc.identifier.issue2tr_TR
dc.relation.journalUluslararası Bilim, Teknoloji ve Tasarım Dergisitr_TR
dc.contributor.buuauthorBurhan, Mahmut-
dc.contributor.buuauthorKışın, Burak-
dc.contributor.buuauthorÖzalp, Alper-
dc.relation.collaborationSanayitr_TR
Appears in Collections:2022 Cilt 3 Sayı 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
3_2_3.pdf1.09 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons