Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11452/31320
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.date.accessioned2023-03-03T07:00:45Z-
dc.date.available2023-03-03T07:00:45Z-
dc.date.issued2022-11-26-
dc.identifier.citationBengü, İ. ve Ersan, L. Y. (2022). ''İçecek sektöründe yükselen yeni trend: Süt benzeri bitki bazlı içecekler''. Uluslararası Bilim, Teknoloji ve Tasarım Dergisi, 3(2), 83-101.tr_TR
dc.identifier.issn2757-8127-
dc.identifier.issnhttps://dergipark.org.tr/tr/pub/istd/issue/74922/1071230-
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/2244797-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/31320-
dc.description.abstractGünümüzde tüketiciler, değişen yaşam tarzlarının yanı sıra sağlık, çevresel ve etik yaklaşımlar nedeniyle alternatif diyetleri denemeye yönelmişlerdir. Bu bağlamda, yeni geliştirilen gıda ürünleri kategorisinde hızla büyüyen bir segmentin temsilcisi olan süt benzeri bitki bazlı içeceklere yönelik talep artmıştır. Süt benzeri bitki bazlı içecekler tahıl, sert kabuklu meyve, baklagil ve tohum gibi çeşitli hammaddelerin suda ekstrakte edilmesi ile üretilmektedir. Bu içecekler görünüş bakımından inek sütüne benzemesi sebebiyle "içecek", "bitkisel süt", "süt ikamesi", "süt alternatifi", "imitasyon süt", "süt analogu" ve "süt benzeri içecek" gibi farklı isimlerle anılmaktadırlar. Bu makalede, süt benzeri bitki bazlı içecek türleri, üretim metotları, tüketici beklentileri ve kabul edilebilirliği ile küresel pazar durumu hakkında bilgi verilmektedir.tr_TR
dc.description.abstractNowadays, consumers have tended to try alternative diets due to health, environmental and ethical approaches as well as chancing lifestyle. In this context, the demand for plant-based beverages such as milk, which represents a rapidly growing segment in the newly developed food products category, has increased. Plant-based milk beverages are produced by extracting in water a variety of raw materials such as cereals, nuts, legumes and seeds. These beverages are called different names such as “drink”, “vegetal milks”, “milk substitute”, “milk alternative”, “imitation milk”, “milk analogue” and “milk-like beverage” due to their appearance similar to cow's milk. This article provides information about plant-based milk beverage types, production methods, consumer expectations and acceptability, and the global market situation.en_US
dc.language.isotrtr_TR
dc.publisherBursa Uludağ Üniversitesitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAtıf 4.0 Uluslararasıtr_TR
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectSüttr_TR
dc.subjectSüt benzeri bitki bazlı içecektr_TR
dc.subjectTüketici kabul edilebilirliğitr_TR
dc.subjectMilken_US
dc.subjectPlant-based milk beverageen_US
dc.subjectConsumer acceptabilityen_US
dc.titleİçecek sektöründe yükselen yeni trend: Süt benzeri bitki bazlı içeceklertr_TR
dc.title.alternativeRising novel trend in beverage industry: Milk-like plant-based beveragesen_US
dc.typeArticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergitr_TR
dc.contributor.departmentBursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendislik Anabilim Dalı.tr_TR
dc.contributor.departmentBursa Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.tr_TR
dc.contributor.orcid0000-0001-8481-2986tr_TR
dc.contributor.orcid0000-0002-8482-5055tr_TR
dc.identifier.startpage83tr_TR
dc.identifier.endpage101tr_TR
dc.identifier.volume3tr_TR
dc.identifier.issue2tr_TR
dc.relation.journalUluslararası Bilim, Teknoloji ve Tasarım Dergisitr_TR
dc.contributor.buuauthorBengü, İlay-
dc.contributor.buuauthorErsan, Lütfiye Yılmaz-
Appears in Collections:2022 Cilt 3 Sayı 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
3_2_1.pdf868.67 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons