Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11452/19854
Title: Bursa ve çevresinde yaygın bazı ticari etçi hibritlerin çeşitli verim özellikleri üzerine karşılaştırmalı bir araştırma
Other Titles: Types of Bursa and some common commercial meat hybrids a comparative research types
Authors: Ertek, Ece
Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Zootekni Anabilim Dalı.
Keywords: Bursa çevresi
Ticari etçi
Verim
Hibrit
Commercial beef
Bursa area
Yield
Hybrid
Issue Date: 1991
Publisher: Bursa Uludağ Üniversitesi
Citation: Ertek, E. (1991). Bursa ve çevresinde yaygın bazı ticari etçi hibritlerin çeşitli verim özellikleri üzerine karşılaştırmalı bir araştırma. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.
Abstract: Bu araştırma, Bursa ye çevresinde yaygın olarak yetiştirilen, yabana kökenli 3 ticari etçi hibrit soyunda besi performansı ve karkas özelliklerini ortaya koyarak, araştırma koşusu soyların anılan özellikler bakmandan karşılaştırılmasını hedeflemektedir. Araştırmanın materyalim, Hybro ve Ross ticari hibritlerinden 250'şer İSA Vedette ticari hibritinden ise 200 baş günlük civciv oluşturmakta ve değerlendirmeler 8 haftalık besi süresini kapsamaktadır. Besi performansıyla ilgili bulgular 0-4,4-8. ve 0-8. haftalar arasında ayrı ayrı değerlendirilmiştir, karkas özellikleri ise kesimden hemen sonra saptanmıştır.
Aim of the research was to determine and compare fattening performance and carcass dıaracteristics of 3 imported broiler streams that are bred widely in the Bursa province. Animal material of the research was 250 Hybro, 250 Ross and 200 ISA Vedette commerciaL crossbred day-old chicks and the research was carried out for 8 weeks. Bata coacemed with fatîemng perfomıaace were belong to the 0.-4,4.-8. and Ö.-8. weeks periods of fattening. Carcass characteristics were determined at the end of 8 weeks.
URI: http://hdl.handle.net/11452/19854
Appears in Collections:Fen Bilimleri Yüksek Lisans Tezleri / Master Degree

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
012129.pdf
  Until 2099-12-31
4.2 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons