Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11452/17404
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorTunca, Hatice-
dc.contributor.authorSevindik, Tuğba Ongun-
dc.contributor.authorÖnem, Burçin-
dc.contributor.authorTürdü, Aylin Elif-
dc.date.accessioned2021-03-10T12:28:38Z-
dc.date.available2021-03-10T12:28:38Z-
dc.date.issued2014-12-23-
dc.identifier.citationTunca, H. vd. (2014). "Growth and total phenolic contents of arthrospira platensis (nordstedt) gomont in response to salicylic acid". Journal of Biological and Environmental Sciences, 8(24), 151-157.tr_TR
dc.identifier.issn1307-9530-
dc.identifier.issn1308-2019-
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/497407-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/17404-
dc.descriptionBu çalışma, 25-28 Ağustos 2014 tarihleri ​​arasında Bursa Türkiye'de düzenlenen “6. Ulusal Limnoloji Sempozyumu” nda sunulmuştur.tr_TR
dc.description.abstractIn this study, the effects of salicylic acid on growth of Arthrospira platensis (Nordstedt) Gomont were investigated. For this reason, different concentrations of salicylic acid (0.5, 1, 1.5, 2 g L-1 ) were given to cultures, then changes of optical density, chlorophyll-a and total phenolic contents were assessed. OD and methanol extract of chlorophyll-a and phenolic contents were measured by spectrophotometrically. All parameters decreased with increasing salicylic acid concentrations and LC50 value was 1.5 mg L-1 for ninth day. Growth of A. platensis declined with salicylic acid treatment.en_US
dc.description.abstractBu çalışmada salisilik asitin, Arthrospira platensis (Nordstedt) Gomont alginin gelişimi üzerine etkisi araştırılmıştır. Salisilik asitin farklı konsantrasyonları (0.5, 1, 1.5, 2 g L-1) alg kültürüne verilerek optik yoğunlukta (OD), klorofil-a konsantrasyonunda ve toplam fenolik içerikte meydana gelen değişiklikler ölçülmüştür. OD, klorofil-a ve fenolik içerik spektrofotometrik olarak belirlenmiştir. Artan salisilik asit konsantrasyonuna bağlı olarak tüm parametrelerde azalma görülmüştür ve deneyin dokzuncu gününde LC50 değeri 1.5 mg L-1 olarak belirlenmiştir. Sonuç olarak salisilik asit uygulamasının A. platensis alginin gelişimini azalttığı görülmektedir.tr_TR
dc.language.isoenen
dc.publisherUludağ Üniversitesitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAtıf 4.0 Uluslararasıtr_TR
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectArthrospira platensisen_US
dc.subjectBiomassen_US
dc.subjectChlorophyll-aen_US
dc.subjectPhytohormonesen_US
dc.subjectSalicylic aciden_US
dc.subjectTotal phenolic contentsen_US
dc.subjectBiokütletr_TR
dc.subjectKlorofil-atr_TR
dc.subjectFitohormonlartr_TR
dc.subjectSalisilik asittr_TR
dc.subjectToplam fenolik içeriktr_TR
dc.titleGrowth and total phenolic contents of arthrospira platensis (nordstedt) gomont in response to salicylic aciden_US
dc.title.alternativeSalisilik asitin, arthrospira platensis (nordstedt) gomont alginin gelişimi ve toplam fenolik içeriği üzerine etkisitr_TR
dc.typeArticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergitr_TR
dc.relation.bapProje no: 2013-L02-20-002tr_TR
dc.identifier.startpage151tr_TR
dc.identifier.endpage157tr_TR
dc.identifier.volume8tr_TR
dc.identifier.issue24tr_TR
dc.relation.journalJournal of Biological and Environmental Sciencesen_US
Appears in Collections:2014 Cilt 8 Sayı 24

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
8_24_4.pdf436.13 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons