Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11452/16595
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.date.accessioned2021-02-22T11:19:47Z-
dc.date.available2021-02-22T11:19:47Z-
dc.date.issued1999-
dc.identifier.citationÖzer, M. H. (1999). "Brokkolinin kontrollü atmosferde (KA) depolanma potansiyeli". Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 15(1), 1-9.tr_TR
dc.identifier.issn2651-4044-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/16595-
dc.description.abstractÇalışmada Pirate çeşidi brokkolilerin kontrollü atmosferde (KA) depolanma potansiyeli araştırılmıştır. Plastik kaplar içerisindeki brokkoliler, 0±0.5°C sıcaklık ve %90-95 nispi nem (n.n.) ortamındaki soğuk hücrelerde, farklı KA koşullarında [(%CO2: %O2) 0:21-kontrol, 5:2.5, 5:5, 5:7.5, 5:10] 84 gün süreyle muhafazaya alınmıştır. Brokkoliler, raf ömrünü belirlemek amacıyla, muhafazaya ilaveten 7 günde oda koşullarında bekletilmiştir. Muhafaza süresince ve raf ömrü sonunda alman örneklerde bazı fiziksel ve biyokimyasal analizler yapılmıştır. Çalışma sonucunda, tüm KA uygulamaları kontrole göre daha başarılı sonuçlar vermiştir. KA uygulamaları arasında ise 5:2.5 ve 5:5 KA bileşimleri daha iyi olarak belirlenmiştir.tr_TR
dc.description.abstractIn this sudy, storage potential of broccoli cv. Pirate was investigated. The broccoli which were stored in plastic boxes for 84 days under different controlled atmosphere conditions [(CO2%: O2%), 0:21-control. 5:2.5. 5:5. 5:7.5. 5: 10] at 0±0.5°C temperature and 90-95%RH were thereafter kept ar room conditions for 7 days, with the aim of determining their shelf life. Some physical and biochemical analyses were conducted with broccoli in the samples taken during storage period and at the end of shelf life. At the end of study, all CA applications gave more successful results compared with control. Among CA applications, 5:2.5 and 5:5 CA combinations were determined to be better than the others.en_US
dc.language.isotrtr_TR
dc.publisherUludağ Üniversitesitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAtıf 4.0 Uluslararasıtr_TR
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectBrokkolitr_TR
dc.subjectSoğukta muhafazatr_TR
dc.subjectKontrollü atmosfertr_TR
dc.subjectBroccolien_US
dc.subjectCold storageen_US
dc.subjectControlled atmosphere (CA)en_US
dc.titleBrokkolinin kontrollü atmosferde (KA) depolanma potansiyelitr_TR
dc.title.alternativeControlled atmosphere storage potential of broccolien_US
dc.typeArticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergitr_TR
dc.contributor.departmentUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Bahçe Bitkileri Bölümü.tr_TR
dc.identifier.startpage1tr_TR
dc.identifier.endpage9tr_TR
dc.identifier.volume15tr_TR
dc.identifier.issue1tr_TR
dc.relation.journalBursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi / Journal of Agricultural Faculty of Bursa Uludag Universitytr_TR
dc.contributor.buuauthorÖzer, M. Hakan-
Appears in Collections:1999 Cilt 15 Sayı 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
15_1_1.pdf1.86 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons