Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11452/14309
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.date.accessioned2020-12-03T07:14:12Z-
dc.date.available2020-12-03T07:14:12Z-
dc.date.issued2014-04-17-
dc.identifier.citationÇatık, S. vd. (2012). "Bir süt sığırı işletmesinde botulismus". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 32 (2), 53-56.tr_TR
dc.identifier.issn1301-3173-
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/144331-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/14309-
dc.description.abstractBu olgu sunumunda botulismuslu 5 sığırın klinik, hematolojik ve biyokimyasal analiz sonuçlarının rapor edilmesi amaçlanmıştır. Etkilenen sığırlardaki en önemli klinik bulgular iştahta azalma, ataksi, yerde yatma, iğne batırıldığında kuyruk tonusu ve sensitivitesinin azalması, dil tonusu kaybı ve salivasyon idi. Botulismusun kesin tanısı, çalışılan toksinin rumen ve barsak içeriği ile yem maddelerinde varlığının ortaya konması temeline dayandırıldı. Sığırlarda Clostridium botulinum tip C ve D’nin toksinlerinin direkt izole edilmesiyle botulismus tanısı doğrulandı.tr_TR
dc.description.abstractIn this case report, the clinical, hematological and biochemical analyses results of 5 cattle with botulism were aimed to report. The most important clinical signs in affected cattle were decreased appetite, ataxia, recumbence, reduction of tail tone and sensitivity to prick with a needle, loss of tongue tone, and salivation. A definitive diagnosis of botulism was based on demonstration of the performed toxin in ruminal and intestinal contents and feeding materials. Clostridium botulinum type C and D was confirmed by direct toxin isolation in cattle.en_US
dc.language.isotrtr_TR
dc.publisherUludağ Üniversitesitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAtıf 4.0 Uluslararasıtr_TR
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectSığırtr_TR
dc.subjectCattleen_US
dc.subjectBotulismustr_TR
dc.subjectToksintr_TR
dc.subjectTip Ctr_TR
dc.subjectTip Dtr_TR
dc.subjectBotulismen_US
dc.subjectToxinen_US
dc.subjectType Cen_US
dc.subjectType Den_US
dc.titleBir süt sığırı işletmesinde botulismustr_TR
dc.title.alternativeBotulism in a dairy herden_US
dc.typeArticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergitr_TR
dc.contributor.departmentUludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi.tr_TR
dc.identifier.startpage53tr_TR
dc.identifier.endpage56tr_TR
dc.identifier.volume32tr_TR
dc.identifier.issue2tr_TR
dc.relation.journalVeteriner Hekimlikte Araştırma Dergisi / Journal of Research in Veterinary Medicinetr_TR
dc.contributor.buuauthorÇatık, Serkan-
dc.contributor.buuauthorAkgül, Gülşah-
dc.contributor.buuauthorMecitoğlu, Zafer-
dc.contributor.buuauthorŞentürk, Sezgin-
Appears in Collections:2013 Cilt 32 Sayı 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
32_2_9.pdf255.74 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons