Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11452/14264
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.date.accessioned2020-12-01T13:17:24Z-
dc.date.available2020-12-01T13:17:24Z-
dc.date.issued2012-09-30-
dc.identifier.citationTemelli, S. ve Çetin, E. (2012). "Gıdalarda patojen kontrolünde bakteriyofaj kullanımı". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 30(2), 45-52.tr_TR
dc.identifier.issn1301-3173-
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/144380-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/14264-
dc.description.abstractBakteriyofajlar, yalnız bakteri hücrelerini enfekte eden ve parçalayan viruslardır. Günümüzde bakteriyofajların potansiyel uygulamaları arasında, antibiyotiklere alternatif olarak hayvan sağlığında terapotik amaçlı kullanımları ile gıda zinciri boyunca patojen bakterilerin tespitinde ve gıda biyopreservasyonunda kullanımları yer almaktadır. Son yıllarda ise gıda katkı maddesi olarak kullanımlarının onaylanması, yenilebilir viruslar hakkında yapılan çalışmaların artmasına neden olmuştur. Bu makalede, gıda kaynaklı patojenlerden Escherichia coli O157:H7, Salmonella, Campylobacter jejuni, Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus ve Enterobacter sakazakii’nin kontrolünde bakteriyofajların kullanım olanakları ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verilmiştir.tr_TR
dc.description.abstractBacteriophages are viruses, which only infect and lyse bacterial cells. Today, within the potential applications for bacteriophages are: their use as therapeutic agents, alternative to antibiotics, in sustaining animal health; their use as biopreservation applications and for pathogen reduction in the food chain. Also, their recent approval in use as food additives has caused an increase in research on these edible viruses. In this article, studies on the control of foodborne pathogens namely, Escherichia coli O157:H7, Salmonella, Campylobacter jejuni, Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus ve Enterobacter sakazakii, by the use of bacteriophages, have been reviewed.en_US
dc.language.isotrtr_TR
dc.publisherUludağ Üniversitesitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAtıf 4.0 Uluslararasıtr_TR
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectBakteriyofajtr_TR
dc.subjectBacteriophageen_US
dc.subjectKontroltr_TR
dc.subjectPatojentr_TR
dc.subjectGıdatr_TR
dc.subjectControlen_US
dc.subjectPathogenen_US
dc.subjectFooden_US
dc.titleGıdalarda patojen kontrolünde bakteriyofaj kullanımıtr_TR
dc.title.alternativeUse of bacteriophages in control of food pathogensen_US
dc.typeArticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergitr_TR
dc.contributor.departmentUludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi.tr_TR
dc.contributor.departmentBursa Uludağ Üniversitesi/Sağlık Bilimleri Enstitüsü/Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı.tr_TR
dc.identifier.startpage45tr_TR
dc.identifier.endpage52tr_TR
dc.identifier.volume30tr_TR
dc.identifier.issue2tr_TR
dc.relation.journalVeteriner Hekimlikte Araştırma Dergisi / Journal of Research in Veterinary Medicinetr_TR
dc.contributor.buuauthorTemelli, Seran-
dc.contributor.buuauthorÇetin, Ece-
Appears in Collections:2011 Cilt 30 Sayı 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
32_2_9.pdf156.97 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons