Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://hdl.handle.net/11452/13474
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core AlanıDeğerDil
dc.date.accessioned2020-10-22T12:08:48Z-
dc.date.available2020-10-22T12:08:48Z-
dc.date.issued2004-04-07-
dc.identifier.citationÇetinkaya, F. (2004). "Cryptosporidium parvum’un bulaşmasında su ve gıdaların rolü". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 23(1-2-3), 103-109.tr_TR
dc.identifier.issn1301-3173-
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/144521-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/13474-
dc.description.abstractCryptosporidium parvum (C.parvum), cryptosporodiosis salgınlarına yol açan tehlikeli protozoon bir parazittir. Bu parazit çeşitli çevresel stres koşullarına ve gıda işleme prosedürlerine dirençli olan ookist formunda, kontamine su ve çiğ gıdalar ile nakledilebilmektedir. Gıda maddelerinin işlenmesi sırasında C.parvum ile bulaşık suların kullanılması etkenin gıda işletmelerine girişinde potansiyel bir kaynak olarak görülmektedir. Bu derlemede, su ve gıdaların etkenin bulaşmasındaki rolü ve gıda zincirinden bu paraziti elimine etmede gıda endüstrisinde uygulanabilecek işletme kontrolleri üzerinde durulacaktır.tr_TR
dc.description.abstractCryptosporidium parvum (C.parvum) is a emerging protozoan parasite responsible for several serious outbreaks of cryptosporidiosis. This parasite can be transmitted through contaminated water and raw food in the oocyst form, which is resistant to many environmental stresses and food processes. Employment of contaminated water in the production of foodstuffs may represent an important potential source of entry into food processing. This review article aims to examine the transmission of the pathogen via waters and foods, and processing controls that may be beneficial to the food industry to help eliminate this parasite from the human foodchain.en_US
dc.language.isotrtr_TR
dc.publisherUludağ Üniversitesitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAtıf 4.0 Uluslararasıtr_TR
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectDrinking wateren_US
dc.subjectEpidemiyolojitr_TR
dc.subjectC.parvumtr_TR
dc.subjectİçme suyutr_TR
dc.subjectÇiğ gıdalartr_TR
dc.subjectKontaminasyontr_TR
dc.subjectEpidemiologyen_US
dc.subjectRaw foodsen_US
dc.subjectContaminationen_US
dc.titleCryptosporidium parvum’un bulaşmasında su ve gıdaların rolütr_TR
dc.title.alternativeThe role of water and foods in the transmission of cryptosporidium parvumen_US
dc.typeArticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergitr_TR
dc.contributor.departmentUludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi.tr_TR
dc.identifier.startpage103tr_TR
dc.identifier.endpage109tr_TR
dc.identifier.volume23tr_TR
dc.identifier.issue1-2-3tr_TR
dc.relation.journalVeteriner Hekimlikte Araştırma Dergisi / Journal of Research in Veterinary Medicinetr_TR
dc.contributor.buuauthorÇetinkaya, Figen-
Koleksiyonlarda Görünür:2004 Cilt 23 Sayı 1-2-3

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
23_1-2-3_19.pdf197.84 kBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


Bu öğe kapsamında lisanslı Creative Commons License Creative Commons