Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11452/13266
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorAygün, Osman-
dc.date.accessioned2020-10-08T06:05:37Z-
dc.date.available2020-10-08T06:05:37Z-
dc.date.issued2003-09-04-
dc.identifier.citationAygün, O. (2003). "Biyojen aminler - süt ve süt ürünlerindeki varlığı ve önemi". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 22 (1-2-3), 91-95.tr_TR
dc.identifier.issn1301-3173-
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/144545-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/13266-
dc.description.abstractBiyojen aminler hayvan, bitki ve mikroorganizmaların normal metabolizmasında rol alan düşük molekül ağırlıklı organik bazlardır. Ancak, çiğ veya işlenmiş gıdalarda da oluşabilen biyojen aminler, gıdalarla yüksek miktarda vücuda alındıklarında zararlı etkiler ortaya çıkmaktadır. Ortaya çıkan bazı gıda zehirlenmelerinin, histamin ve tiramin ile ilişkili olduğu bilinmektedir. Biyojen aminler, süt ürünleri içerisinde en çok peynirde bulunmaktadır. Bu derlemede biyojen aminlerle birlikte, bunların süt ve süt ürünlerinde bulunuşu ve önemi hakkında bilgi verilmektedir.tr_TR
dc.description.abstractBiogenic amines are low molecular organic bases in normal metabolisms of animal, vegetable and mikroorganisms. However, when they are excessively administered in foods, they may cause undesirable effects, because these nitrogen compounds also occur in both raw and processed foods. One knows that some outbreaks of food poisoning are associated with histamine and tyramine. Biogenic amines occur in cheese more than other milk products. This review reports on the biogenic amines and their occurence and significance in milk and milk productsen_US
dc.language.isotrtr_TR
dc.publisherUludağ Üniversitesitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAtıf 4.0 Uluslararasıtr_TR
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectBiyojen amintr_TR
dc.subjectBiogenic amineen_US
dc.subjectPeynirtr_TR
dc.subjectSüt ürünleritr_TR
dc.subjectCheeseen_US
dc.subjectDairy productsen_US
dc.titleBiyojen aminler - süt ve süt ürünlerindeki varlığı ve önemitr_TR
dc.title.alternativeBiogenic amines – their occurence and significance in milk and milk productsen_US
dc.typeArticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergitr_TR
dc.identifier.startpage91tr_TR
dc.identifier.endpage95tr_TR
dc.identifier.volume22tr_TR
dc.identifier.issue1-2-3tr_TR
dc.relation.journalVeteriner Hekimlikte Araştırma Dergisi / Journal of Research in Veterinary Medicinetr_TR
Appears in Collections:2003 Cilt 22 Sayı 1-2-3

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
22_1-2-3_16.pdf169.33 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons