Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://hdl.handle.net/11452/10999
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core AlanıDeğerDil
dc.contributor.authorYılmaz, Hande-
dc.contributor.authorTek, Nilüfer-
dc.date.accessioned2020-06-04T05:27:55Z-
dc.date.available2020-06-04T05:27:55Z-
dc.date.issued2014-06-25-
dc.identifier.citationYılmaz, H. ve Tek, N. (2014). "Bebek beslenmesinde kültürel farklılıklar ve bebek sağlığı üzerine etkileri". Güncel Pediatri, 12(3), 165-171.tr_TR
dc.identifier.issn1304-9054-
dc.identifier.issn1308-6308-
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/903838-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/10999-
dc.description.abstractAnne sütü verme süresi, bebeklerin tamamlayıcı besinlere başlama zamanları ve tamamlayıcı besinlerin çeşitleri ülkelere göre farklılık göstermektedir. Bu farklılıkların nedenleri arasında, ülke politikaları, etnik köken, dini inanışlar, gelenekler ve görenekler sayılabilmektedir. Araştırmalar farklı uygulamaların bebeğin hem bebeklik dönemini, hem de gelecekteki sağlığını olumlu veya olumsuz yönde etkilediğini bildirmektedir. Yapılan epidemiyolojik çalışmalarda bebeklik döneminde yüksek protein alımı okul çağı döneminde adipozite görülmesiyle ilişkilendirilmiştir. Ayrıca tamamlayıcı besinlere erken başlanması bebeklerde alerjik hastalıklar, çölyak ve üst solunum yolu enfeksiyonları görülmesiyle ilişkilendirilmiştir. Bebeklerde beslenme uygulamalarına bağlı olarak görülen sağlık sorunlarına politika değişiklikleriyle çözüm getirilmektedir. Bu makalede farklı ülkelerdeki anne sütü verme süresi, tamamlayıcı besine başlama zamanı, verilen tamamlayıcı besinlerdeki farklılıklar ve bunların sağlık üzerine etkileri irdelenmektedir.tr_TR
dc.description.abstractDuration of breastfeeding, initiation of complementary foods for infants, types of complementary foods vary according to countries. Reasons of these differences include country policies, ethnic origin, religious beliefs, traditions and customs. Researches show that the different applications affected both the period of infancy and future health of the baby both positively and negatively. Epidemiological researches showed that high protein intake in infancy was associated with adiposity in school-age. Also early initiation of complementary foods was associated with allergic diseases, celiac disease and upper respiratory tract infections in infants. Health problems depending on feeding practices in infants are brought to solution with policy changes. In this manuscript, duration of breastfeeding in different countries, time to starting complementary foods, the differences in complementary food and their effects on health were discussed.en_US
dc.language.isotrtr_TR
dc.publisherUludağ Üniversitesitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAtıf 4.0 Uluslararasıtr_TR
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectBebek beslenmesitr_TR
dc.subjectAnne sütütr_TR
dc.subjectSağlıktr_TR
dc.subjectBeslenme politikalarıtr_TR
dc.subjectInfant feedingen_US
dc.subjectBreast feedingen_US
dc.subjectHealthen_US
dc.subjectNutrition policiesen_US
dc.titleBebek beslenmesinde kültürel farklılıklar ve bebek sağlığı üzerine etkileritr_TR
dc.title.alternativeCultural differences in infant nutrition and effects on baby healthen_US
dc.typeArticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergitr_TR
dc.identifier.startpage165tr_TR
dc.identifier.endpage171tr_TR
dc.identifier.volume12tr_TR
dc.identifier.issue3tr_TR
dc.relation.journalGüncel Pediatri / The Journal of Current Pediatricstr_TR
Koleksiyonlarda Görünür:2014 Cilt 12 Sayı 3

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
12_3_6.PDF281.31 kBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


Bu öğe kapsamında lisanslı Creative Commons License Creative Commons